www.rum46.dk

rum46 - Aktuelt / Current

Carrying Cash, Savings and Donations med performancen Ka-Ching! An X-mas Carol
30 Nov, 2007 -
04 Dec, 2007
Trygve Luktvasslimo (NO), Endre Aalrust (NO) og Ditte Lyngkær Pedersen (DK).
Udstilling og performance

Klik på billedet og se flere billeder
Udstillingsstedet rum46 har glæden at invitere til årets sidste udstilling i 2007. Carrying Cash, Savings and Donations med performancen Ka-Ching! An X-mas Carol, af den norske kunstner Trygve Luktvasslimo. Uden at røbe for meget af gløden... synger han iført kostyme en sang skrevet af Kate Bush...

Hvor: udstillingstedet rum46, studsgade 46 i Århus, Dk
Fernisering: fredag den 30 november kl. 17 – 20
Performance af Trygve Luktvasslimo: på ferniseringen kl. 19
Udstillingens åbningstider: 1 december – 4 december, kl. 14 – 18

Billedkunstneren og performancekunstneren Trygve Luktvasslimo har tidligere samarbejdet med både
Endre Aalrust og Ditte Lyngkær Pedersen og har inviteret dem til at lave denne udstilling i rum46 sammen med ham. De behandler penge som fænomen og materiale. I løbet af de fem dage før udstillingen åbner, varmer de rum46's lokaler op med en overflod af ytringer i forskellige kunstneriske medier omkring penges tilstedeværelse i en neoliberal tilværelse, hvor man kan tage en magistergrad i lykke, hvor sparegrisen ikke længere er jomfru, hvor guldkalven ligger to-delt i formalin og hvor krusifikset er "made in a sweatshop in China" (CNN 22.11.2007)
Og så kommer julemanden!

Er man kynisk eller blot realistisk, kan man hævde, at det at testamentere ikke er begrundet i et socialistisk ideal, eller at dårlig samvittighed ikke er motivationen for at sende sidste sæsons modetøj ud af landet. Det er lige så svært at forestille sig et "noget-for-noget" samfund uden det selviske jeg, som en samfundsorden bygget på tjenester uden tjenere, gudstjenester og bjørnetjenester.

Teknologi og hierarki, politik og taktik, forventninger, tro, håb og kærlighed til fremskridtet: disse faktorer er grundlaget for det fordelingssystem, vi kalder økonomi. Et produkt af menneskers aktiviteter og den usynlige hånds indgriben – donationen eller gaven er brikker i et spil, hvor aktørerne ikke længere kun sidder på den ene side af brættet. Reglerne er givet på forhånd, og det frie marked opleves af mange som totalt fri for frihed. Moralen bliver pragmatisk, godt/ondt erstattes af gevinst/tab, formue/gæld af vinder/taber. Det er her vi aner, at en gave aldrig kun er en gave, og det at give altid allerede er at få eller også at tage.

Trygve Luktvasslimo ( f. 1978 i NO) har en Master of Fine Arts fra Sverige i 2006, og har sidenhen været aktiv i Danmark, Norge og i Berlin.

Endre Faurik Aalrust (f. 1973 i NO) er uddannet ved Universitetet i Oslo og på Kunstakademiet i Bergen, NO. Siden 2002 har han boet og arbejdet i Berlin og i Hamar.

Ditte Lyngkær Pedersen (f. 1977 i DK) er uddannet på Konsthögskolan i Malmö i 2004, og har derefter boet og arbejdet i New York og i Århus. Information om et af hendes seneste projekter findes på www.homeworkproject.org

Det er GRATIS og alle er mere end VELKOMNE!

Mvh. rum46
www.rum46.dk

rum46 er støttet af Århus Kommunes Kulturudviklingspulje
Trygve Luktvasslimo's projekt er støttet af Århus Kommunes KulturudviklingspuljeRELEVANTE LINKSRoom for Improved Futures
Link til rum46's 2-årige samarbejdsprojekt 2018-2019
https://improvedfutures.wixsite.com/rum46